Вміст

«Реберня»

Заклад у форматі «Реберні» від львівської компанії «Холдинг емоцій !FEST» («Криївка», «Найдорожча ресторація Галичини», «Дуже висока кухня») планують відкрити на лівому березі Києва. Це формат, що спеціалізується на смажених свинячих реберцях. Заклад розташують у мультифункціональному бізнес-центрі The Bridge. Площа майбутнього закладу понад 1100 квадратних метрів, він розрахований на 500+ гостей (разом із майданчиком). У межах приміщення працюватиме й демократичний бар «П’яна вишня».

Формат: ресторан

Коли: вересень

Де: проспект Бажана, 1

«Стрічка»

«Стрічка» – ресторан української кухні, який відкриють на території ВДНГ. Перший заклад працює біля стадіону «Економіст» на Берестейському проспекті. Співзасновники – Ігор Постоєнко й Вісам Ахмед, які раніше вже запускали Satori, UnderWu та Macarena. Шеф-кухар Віталій Мітун, проджект-менеджер Олександр Мойсійчук.


Інтер'єр розробили в дизайн-бюро Aiix, концепція – «сучасне бачення багатої української культури». На стіні розмістять мозаїку в київському стилі 1950–1970-х років у виконанні Євгена Литвиненка. Поруч із закладом буде оранжерея, де вирощуватимуть овочі й зелень, а також квіти та трави. Працюватиме магазин-студія українських сухоцвітів. 


У ресторані буде зала на 90 посадкових місць і тераса на 350 місць. Також у закладі працюватиме кав’ярня-пекарня «Стрічечка» – у ній буде 27 місць і тераса на 56 місць.

Uwines bar

Uwines bar & shop – новий проєкт винного експерта Сергія Клімова, власника мережі винних барів Like a Locals, організатора фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, автора книги про українські вина «Нерозказана історія українського виноробства», керівник із розвитку проєкту Wines of Ukraine. Uwines bar відкривають на колишній локації бару Like a Locals. За інтер’єр відповідає Анна Бугера.

«Uwines – це екосистема навколо українських вин. У 2017 році я відкрив медіа про вино Uwines, у 2023 році створив гру про українське вино Uwines Амбасадори, з 2017 року існує нагорода кращих українських вин Uwines Awards (яку я у 2025 році перезапустив), а 25 червня планую відкрити місце, де будуть зібрані всі найкращі українські вина, де буде можливість придбати їх із собою, як у магазині, а також класно провести час у барі», – розповідає Сергій Клімов у коментарі Віледжу.